Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да би пензије и плате запослених у јавним службама могле да буду повећане средином ове године јер су приходи државног буџета у јануару били бољи од очекиваних.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић (Фото: Лола Ђорђевић)

„Ове године ћемо мање дотирати ПИО фонд јер је уплата доприноса већа у првом месецу, али ћемо сачекати средину године да направимо пресек“, казао је Ђорђевић новинарима на отварању Сајма трећег доба на Београдском сајму.

Додао је да са оптимизмом очекује те резултате, када ће, како оценио, примања запослених и пензионера моћи да буду увећана на реалним основама.

Ђорђевић је казао да је друштвена одговорност према најстаријим грађанима приоритет Владе Србије и да мора да буде на највишем ниову.

„Влада је 2014. суштински променила однос према свим грађанима а посебно према најстаријима и особама с инвалидитетом“, рекао је он на отварају 5. Сајма трећег доба.

Истакао је да је „захваљујући храброј одлуци Александра Вучића да 2014. започне реформе и поверењу пензионера да препозању потребу за тим променама“ Србија прошла најтежи период.

„Почели смо да убиремо прве резултате реформе, али оне још нису завшене. Морамо још да радимо“, рекао је Ђорђевић и додао да су изазови велики али да верује да ће се заједничким залагањем успети у спровођењу реформи.

Министар Ђорђевић на сајму Треће доба (Фото : Лола Ђорђевић)

Сајам трећег доба трајеће и сутра, а у улаз је бесплатан.

На том сајму компаније излажу своје производе и нуде разне погодности и попусте, а посетиоци могу да одаберу и понуде како да испуне своје слободно време.

Тагови: ; ;