Египатска поп певачица Шерин Абдел Вахан осуђена је на шест месеци затвора јер се на концерту у Уједињеним Арапским Емиратима нашалила у вези са реком Нил, рекавши да је квалитет воде Нила лош, саопштили су правосудни извори.

foto: EPA / Wael Hamzeh. «

Суд у Каиру донео је осуђујућу пресуду против ове певачице, иначе веома популарне у арапском свету, због тога што је «ширила лажне информације» и «пореметила јавни ред», преноси француски лист «Монд».

Осуђена има право на жалбу, из кауцију од око 230 евра.

Пре неколико месеци, на друштвеним мрежама објављен је видео-снимак са њеног концерта у УАЕ где ју је један обожаватељ замолио да отпева један од њених хитова, песму под називом «Јесте ли пили воду из Нила?».

«Добио би билхарзију. Сигурније ти је да пијеш ‘евијан’ воду», одговорила му је певачица тада, говорећи о болести коју изазивају паразитски црви присутни у неким слатким водама.

Синдикат музичких уметника саопштио је након тога да ће певачици забранити наступе у Египту.

Током настале полемике, популарна, али понекад контроверзна певачица Шерин Абдел Вахан извинила се због шале.

Нил је, иначе, осетљива тема у Египту, земљи која стрепи за своје снабдевање водом откако је Етиопија изградила велику брану, док преговори Египта са Етиопијом, као и са Суданом, на ту тему тапкају у месту.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;