Амерички председник Доналд Трамп именовао је Бреда Парскејла, једног од својих политичких стратега, за шефа свог предизборног тима у председничкој кампањи 2020. године.

Трампова организација је Парскејла 2011. године ангажовала као «дигиталног гура», који је 2015. добио задатак да креира вебсајт за Трампову трку за Белу кућу, а годину дана касније је постао директор његовог тима за дигиталне операције, преноси Би-Би-Си.

Ниједан амерички председник до сада није оволико рано званично објавио своју реизборну кампању, напомиње британски медијски сервис, подсећајући да до избора 2020. године има још 979 дана.

Поређења ради, Трампов претходник Барак Обама је своје планове за реизбор објавио 582 дана уочи кандидатуре за други председнички мандат 2012. године.

Син Доналда Трампа, Ерик Трамп, данас је саопштио да је «Бред изузетно талентован и био је кључан за успех Трамповог тима 2016.».

«Он има пуно поверење наше породице и савршена је особа за вођење кампање», наводи се у саопштењу Ерика Трампа.

Председников зет и високи саветник Џеред Кушнер саопштио је да ће «Бредова стручност помоћи да се изгради најбоља кампања».

Бред Парскејл је, у интервјуу Би-Би-Сију након Трампове изборне победе, рекао да «зна све о новој америчкој администрацији» и да «нико није знао да он постоји».

Парскејл (42) се нашао на мети демократа у истрази о наводима везаним за руско мешање у америчке изборе, а посланицима је рекао да није знао за наводни план Кремља о утицају на кампању у корист Трампа.

У јулу је написао на Твитеру да не зна ни за какво руско мешање у дигиталне операције током Трампове председничке кампање 2016.

Прошле године је, у емисији телевизије Си-Би-Ес, рекао да је његов 100-члани дигитални тим направио 60.000 реклама на Фејсбуку како би свакодневно допро до Трампових присталица.

Рекао је, међутим, и то да га је Трамп корио јер је био скептичан због трошкова на дигиталне рекламе.

Амерички медији су писали да је фирма «дигиталног гура» под називом «Џајлс-Парскејл» наплатила Трамповом тиму 94 милиона долара за свој рад током председничке кампање.

Тагови: ; ; ;