Шеф Стратешке команде Оружаних снага САД – генерал Џон ХЕЈТЕН: Русија је највећа претња Америци, а Северна Кореја – најнепредвидљивија. Русија је – због свог војног потенцијала – једина потенцијална претња самом постојању Сједињених Држава. Ми разрађујемо различите приступе могућим противницима. Против Русије и Кине рачунамо и на елементе космичке одбране и сајбер-одбране“

Губитница од Доналда Трампа, Хилари Клинтон очајнички настоји да остане под рефлекторима америчке јавности.

Управо изјавила да „Руси још долазе“ и да Трамп мора престати да игнорише!

„Говорим као бивши државни секретар САД и како Американка: Руси и даље долазе. Наша обавештајна заједница подстиче Трампа да делује. Хоће ли он, као и досад, бити пасиван и капитулирати или ће штитити наши земљу и почети да је чисти од Руса?!“

Русофобија је у Сједињеним Државама, очито, курентна роба, поготово у америчким круговима којима Клинтонова припада. А и велике су им очи за „руску опасност“.

Шеф Стратешке команде Оружаних снага САД – генерал Џон Хејтен – оценио је на једној конференцији у држави Вирџинија да је Русија највећа претња његовој земљи, а Северна Кореја – најнепредвидљивија:

„Русија је – због свог војног потенцијала – једина потенцијална претња самом постојању Сједињених Држава. Ми разрађујемо различите приступе могућим противницима. Против Русије и Кине рачунамо и на елементе космичке одбране и сајбер-одбране“.

Претходно је шеф Централне команде – генерал Џозеф Вотел – изјавио да Русија смета САД да доминирају у ваздуху на Блиском Истоку. Притом је највећим претњама назвао и Иран и Кину и упозорио да Кина и Русије могу угрозити лидерске позиције САД.

Индикативно је да је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров – у говору на Конференцији о разторужању у Женеви – указао да војни врх САД припрема оружане снаге Европе за примену тактичког нуклеарног оружја против Русије.

Додао је да америчко тактичко нуклеарно оружје у Европи није „рецидив гладног рата“ већ „несумњиво агресивна позиција“.

Руски министар је притом нагласио:

„Нада се да ће грађани Европе рећи одлучно `не` размештању на својим територијамаоружја за масовно уништавање које припада јединој држави у историји која га је применила против друге државе. Против Хирошиме и Нагасакија“.

 

Факти

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;