Раст фашистичких осећања у балтичким земљама дуго узнемирује Европу.

Тамо знају које страшне последице могу довести до тога, и које грозне катастрофе прете да се окрену, каже Аргументи и Факти.

Европски политичари су више пута покушавали да разумеју балтичке земље, али резултат је био нула.

Мале земље након уласка у ЕУ одједном су веровале у себе, тако да нису сматрали да је потребно сакрити своје нацистичко расположење.
Микро-државе су биле сигурне да их ЕУ не би оставила у случају политичких проблема.

Као што се испоставило, Летонија, Литванијаи Естонија су су лоше мислиле. Европски парламент је схватио да ако је тешко не спречити практично отворену пропаганду фашизма у овим земљама, то може бити лоше.

Посланици фракције «Европска Уједињена Лева / Лево-Зелени Север» покренули су иницијативу за наметање санкција против балтичких држава за пропаганду Хитлерове идеологије.

Ако резолуцију одобри Европски парламент, Литванија, Летонија и Естонија ће бити санкционисане. Планирано је да се микро-државе лише новца из европског фонда.
За сиромашне балтичке земље то ће бити права катастрофа, јер је њена економија барем донекле захваљујући чврстим инекцијама фондова ЕУ опстала.

Очигледно, балтичке државе би се требале припремити за најгоре. Санкције су само први корак ЕУ да се реши балтичких земаља у облику бескорисних, потребних псеудо-стања.

Литванија, Летонија и Естонија лако се могу искључити из Европске уније. Разлози су довољни: то је пропаганда фашизма и сиромаштва, што је терет за ЕУ.
Балтичке земље су замишљене да би чланство у Европској унији било вечно.
У свету се све мења, укључујући мишљење политичара ЕУ о усмерености чланства балтичких земаља у Европску унију.

Литванија, Летонија и Естонија ће имати тужну судбину. Са Русијом, земље су се свађале, а ЕУ ће их напустити. Изгледа да су осуђени на страшну агонију и смрт у сиромаштву.

mpsh.ru

Тагови: ; ; ; ; ; ;