Водећи западни медији, међу којима су „Тајм“, „Фокс њуз“ и „Дејли мејл“ пратили су обраћање председника Владимира Путина Федералној скупштини. Посебну пажњу медији су обратили на део говора о новом руском оружју.

Чланци су изазвали активну дискусију читалаца. Многима се није допао начин на који су медији писали о Путиновом говору о оружју.

„Путин је једноставно објавио да Русија има савремено оружје. Она нема намеру да напада било кога. То је оружје за одбрану против претњи западних силеџија“, сматра „Insignificant“.

„Пропаганда. Русија и Северна Кореја имају нуклеарно оружје — то је по вама лоше. И САД и Велика британија имају нуклеарно оружје ‘за одбрану’. У суштини, једно није горе од другога“, наводи паралеле „ItsJustAName“.

„У овом годишњем обраћању које сам гледао, председник Путин је детаљно описао ситуацију у земљи, шта је урађено током године у различитим секторима. Све што је он говорио је било информативно, мирним и објактивним тоном и у томе нема ништа злослутно. Он се не би тако понашао да има злослутни план“, пише „Judeobscure“.

„Зауставите панику. Још је Обама упозоравао да се Русија заглибила у `80-те године», са иронијом пише „LibWhineCountry“.

Многи позивају државе на мир.

„Имамо само једну планету. Зашто се сви не можемо ујединити? Разговарати са Русијом уместо што јој уводимо санкције. То ће донети огромне користи како за Велику Британију тако и за Русију. Шта није у реду са нашим лидерима», пита се „cantonkid1955″.

„Као да говори западним политичарима „не изазивајте медведа“, пише „jhl“.

Неки су се са скепсом односили према вести о новим типовима руског оружја.

„Сумњам да то оружје постоји. Ако и постоји, оно личи на остало руко наоружање које експлодира при употреби. Велики део њихове технике и муниције је смеће“, сматра „The End Game“.
„Америчка технологије су испред руских за 30 година. Можемо их уништити уз помоћ свемирских апарата“, тврди „American Legenda“.

„Управо зато САД зависе од руских ракета које шаљу америчке апарате у свемир“, одговара му „Well left“.

Руски председник Владимир Путин јуче је у обраћању Федералној скупштини представио најновије типове стратешког наоружања који немају пандане у свету. Шеф државе је нагласио да је пораст војне снаге Русије поуздана гаранција мира на планети.

Спутњик

Тагови: ; ;