Свештеник Српске православне цркве (СПЦ) Жељко Ројевић биће председнички кандидат Српске коалиције на изборима у Црној Гори, који су заказани за 15. април, саопштено је из ове политичке организације.

Из Српске коалиције наводе да су «народ и победа над режимом важнији од личних сукоба председника опозиционих странака».

«Зато смо и одлучили да кандидујемо прихватљиву нестраначку личност из најчасније професије која гарантује победу опозиције, ако се сви српски бирачи коначно сложе и окупе под једним слободарским барјаком», саопштила је Српска коалиција и истакла да предлаже личност са свим атрибутима – чашћу, моралом, духовношћу и поштењем, без било каквог «путера на глави».

У Српској коалицији оцењују да је «кандидатура човека етике и из народа» доказ да лидери Српске коалиције напредак нације и општи интерес стављају испред личног и пролазног дневног ускополитичког интереса.

Српску коалицију чине политичке партије Српска листа, Српска странка, Српски сабор Завјетници, Странка пензионера, инвалида и социјалне правде Црне Горе и још неколико невладиних организација, синдиката и удружења грађана.

Фонет

Тагови: ; ;