Предизборном митингу у Москви актуелног председника Русије и кандидата на предстојећим изборима Владимира Путина, присуствовало је више од 130.000 људи, саопштила је испред Министарства унутрассњих послова Ирина Волк.

«Митинг ‘За снажну Русију’, који је организован у спортском комплексу Лужњики окупио је више од 130.000 учесника. Полиција и руска гарда спроводе ред и безбедност на догађају», рекла је Волк за Тас.

У оквиру комплекса Лужињски налази се и Национални стадион, где је митинг и одржан, а како преноси АП, тај стадион има капацитет за више од 81.000 људи, док је полиција проценила да је укупан број присутних у комплексу који обухвата и друге спортске објекте био 130.000 људи.

Из изборног штаба наводе да је митинг плаћен «новцем из изборног фонда» и да ће кандидат поднети извештај о трошковима Централном изборном комитету како би га он објавио на свом сајту.

Секретар за односе са медијима изборног штаба Анреј Кондрашов, рекао је да је 299 руских и 125 страних новинара акредитовано за овај догађај.

Они представљају медије из САД, Јапана, Ш-паније, Немачке, Кине, Уједињеног Краљевства, Француске, Данске, навео је Кондрашов. Председнички избори у Русији заказани су за 18. март.

Танјуг

Тагови: ;