Заменик министра одбране Александар Фомин појаснио је да Сједињене Државе «на различитим местима стварају залихе оружја, војне опреме, посебне опреме, муниције, хране, имовине».

САД су створиле логистичку резерву у Европи која је довољна за брзо успостављање додатне групе до 300 хиљада људи. То је било у интервјуу за телевизијски канал Россииа 24, рекао је заменик руског министра одбране Александар Фомин.

«Сједињене Државе практикују трансатлантски трансфер војних формација, обично бригада, на територију Европе.
На разним локацијама стварају залихе оружја, војне опреме, посебне опреме, муниције, хране, имовине…

Дакле, за сада су створене логистичке резерве довољне за врло брзо успостављање додатне групе до 300.000 људи «, рекао је Фомин.

Начелник Генералштаба Војске РФ, генерал армије Валериј Герасимов, на годишњем брифингу за стране војне новине крајем децембра 2017. године, рекао је да НАТО наставља да шири своје војно присуство у Источној Европи.
Према његовим речима, састав и борбене способности америчке територијалне групе трупе се повећавају распоређивањем у Европи на ротационој основи формација копнених снага и маринаца, као и стварање додатних залиха материјала на територији европских држава.

ТАСС.ру

Тагови: ; ; ; ;