Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је председнику Републике Бугарске Румену Радеву национални празник те земље — Дан ослобођења од османске владавине.

Председник Вучић је, у честитки, пожелео председнику Радеву свеколики напредак Републике Бугарске и благостање њених грађана, уверен у успешан развој свеукупне сарадње двеју земаља, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Како се наводи, председник Вучић је телефоном разговарао са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом, коме је такође честитао Национални празник.

Вучић је у разговору истакао да ће Србија и Бугарска имати најближу братску сарадњу.

«Везује нас много тога из историје, али пред Србијом и Бугарском је пре свега заједничка будућност», рекао је председник Вучић премијеру Борисову у телефонском разговору.

Двојица саговорника су поново разговарали о заједничким инфраструктурним пројектима и пројектима из области енергетике, који треба да допринесу ширењу сарадње двеју земаља, додаје се у саопштењу.

Вучић је Борисову захвалио и на томе што је Бугарска у приоритете свог председавања Европској унији уврстила проширење и интеграцију Западног Балкана, јер постојање европске перспективе значајно доприноси миру и стабилности у региону.

Борисов је Вучићу, у име Републике Бугарске и бугарског народа, захвалио на свему што су српски војници урадили за ослобађање од владавине османске империје.

Tакође, je уверен да две земље имају много начина да интензивирају везе у будућности и буду пример добросуседских односа.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;