У Ирској је претходних дана владао хаос због налета снежне олује Ема када су и биле распродате скоро све количине хлеба, млека и кромпира, а надлежни упозоравају на ризик од поплава и саобраћајни колапс с обзиром да се очекује топљење снега.

Evening Standard

Многи путеви и даље су непроходни, око 19.000 домаћинстава и продавница и данас је без струје, а око 10.000 људи нема воде.

Погледајте снимак који показује како се  олуја «Ема» поиграва са два путничка боинга компаније Fly Emirates

Надлежни најављују кишу нарочито на југу и истоку земље што би могло да доведе до интензивног топљења снега и могућих поплава. На већим висинама могуће су нове снежне падавине.

Ангажовано је скоро 1.000 војника и 350 војних возила који помажу локалним властима и здравственим службама, преноси «Ајриш мирор».

На стотине школа је затворено, јавни саобраћај једва функционише, отказано је на стотине летова, а и из железнице су упозорили путнике на могућа кашњења.

Ирски портали су објавили да је у супермаркетима била помама за хлебом, млеком и кромпиром, као и да су у појединим продавницима све количине те робе продате.

 

У свих 20 округа остаје наранџасто упозорење с обзиром да снег и лед и даље изазивају опасне услове, преноси «Ајриш сан».

Танјуг

 

Тагови: ; ; ; ;