Листа «Александар Вучић — Зато што волимо Београд» освојила је више од 45 одсто гласова на изборима у престоници.

(Фото Лола: Ђорђевић)

Носилац листе и лидер Српске напредне странке рекао да је резултат те партије био најбољи до сада када је реч о изборима у Београду.

(Фото Лола: Ђорђевић)

Српска напредна странка убедљиви је победник избора у Београду и сама ће моћи да формира градску власт.

Другопласирана је опозициона листа коју предводи Драган Ђилас, а цензус још прелазе листе Александра Шапића и СПС.

(Фото Лола: Ђорђевић)

Изборни дебакл доживеле су ДС, СРС и ДСС, традиционалне странке које су овога пута остале дубоко испод цензуса. У градски парламент нису успели да уђу ни ДЈБ – Двери, Бели и „Не давимо Београд“. 

(Фото Лола: Ђорђевић)

Предсдседник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је да ће се име новог градоначелника Београда знати за неких 50-ак дана.

Вучић је на конференцији за новинаре, одговарајући на питања, рекао да од проглашења изборних резултата траје рок од 15 дана за констуитуисање Скупштине Београда, а затим и 30 за избор градоначелника, што све заједно значи да ће се градоначелник знати за 47 до 52 дана.

(Фото Лола: Ђорђевић)

«Данас је био добар дан, дан када су грађани на миран и демократски начин бирали своје представнике и показали истинско демократско лице земље, упркос бројним претњама и притисцима да ће тај процес да уруше», рекао је Вучић.

Атмосверу у седишту СНС и комплетано обраћање Александра Вучића можете погледати овде:

Опубликовано Lola Djordjevic 4 марта 2018 г.

Вучић је рекао да је СНС пустила све представнике медија у изборни штаб, и да сви имају право да питају шта хоће и да је то демократски.

(Фото Лола: Ђорђевић)

Након конференције за штампу у веселој атмосфери  уследило је отварање шампањца, а са врха хотела Србија престоницу је обасјао ватромет у част победе и прославе рођендана председника Александра Вучића.

(Фото Лола: Ђорђевић)

Тагови: ; ; ; ;