Заједничка вежба српских, руских и белоруских војника «Словенско Братство» ће се одржати током 2018. у Новоросијску, рекао је командант падобранских јединица генерал-пуковник Андреј Сердуков, пишу РИА Новости.

Минобороны Беларуси/ Twitter:

«Заједно са белоруским и српским колегама на Кубанском у Новорусијску одржаће се вежба» Славенско братство «, ово је четврта  вежба у овом саставу», рекао је он.

Генерал- пуковник Сердуков је такође напоменуо да ће припадници Оружаних снага Русије током 2018- одржати заједничке вежбе са колегама из Белорусије.

«Заједничке вежбе са специјалним оперативним снагама Оружаних снага Републике Белорусије традиционално су планиране на територији Руске Федерације и на територији Републике Белорусије», рекао је Сердуков.

Према његовим речима, рад са земљама чланицама ОДКБ  је приоритетно подручје војне сарадње, а највише са » пријатељским силама за посебне операције Белорусије».

Раније, командант ваздушних снага је рекао новинарима да ће током 2018. падобранске јединице Русије  учествовати у седам заједничких вежби са јединицама оружаних снага других земаља, од којих ће четири  бити у иностранству, а три — у Русији.

Тагови: ; ;