„Ово није Црна Гора, ово је превара. Зато данас стварамо Праву Црну Гору: Црну Гору Његоша, Марка Миљанова, Светог Петра Цетињског, али у духу савремености, у духу 21. вијека. Ово што ми почињемо данас је света дужност: ово је транзиција једне велике и вјековне идеје на нову генерацију људи и политичара. Дошло је вријеме за политичку смјену генерација“ – изјавио је данас на основачком конгресу политичке партије Права Црна Гора њен предсједник Марко Милачић.

Милачић је нагласио да је Главни одбор Праве Црне Горе на данас одржаној сједници донио своју прву одлуку, да партија излази на предсједничке изборе и да је њему припала „част да на изборима 15. априла представи Праву Црну Гору“.

Поред Милачића Права Црна Гора изабрала је и остале страначке руководиоце, генералног секретара партије Владислава Дајковића, политичког директора Бошка Чармака и портпарола Исидору Крсмановић. Скупу је присуствовало неколико гостију из региона, међу којима и режисер Борис Малагурски и македонски новинар и анти НАТО активиста Миленко Неделковски.

Прочитано је неколико телеграма и видео порука подршке, активиста и политичких партија из бивше Југославије, укључујући и Дарију Шарову,председницу мреже младих Јединствене Русије.

Игор Дамјановић

Тагови: ;