Министарство одбране и Радио-телевизија Србије потписали су данас уговор о заједничкој реализацији пројекта и наставку снимања игране серије „Војна академија“ у просторијама Ректората Универзитета одбране.

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а али су уговор о снимању четвртог серијала „Војне академије“ (Фото: Лола Ђорђевић)

Уговор о снимању четвртог серијала популарне серије, том приликом, потписали су ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.

Према речима генерала Вуруне, министар одбране Александар Вулин је донео одлуку да Универзитет одбране потпише уговор са РТС-ом о наставку снимања четвртог серијала „Војне академије“, као и да сви потребни капацитети Универзитета одбране и Војске Србије буду стављени на располагање екипи која ће радити на том пројекту.

Генерал-мајор проф. др Младен Вуруна (Фото: Лола Ђорђевић)

Изражавајући задовољство што РТС наставља са снимањем „Војне академије“, генерални директор те куће Бујошевић је истакао да су претходне три сезоне биле веома успешне, али и да су, свакако, биле корисне и Војсци Србије. Он је подсетио да је серија стекла симпатије гледалаца, нарочито млађе публике, а имајући у виду да иста екипа наставља са радом и у четвртом серијалу, Бујошевић је рекао да се нада да ће, као и претходне сезоне, „Војна академија“ остати једна од најгледанијих серија које је РТС емитовао.

Како је истакао редитељ Дејан Зечевић, уз приче о судбинама главних јунака, четврта сезона „Војне академије“ понудиће гледалишту нове и занимљиве заплете, са акцентом на нове кадете које је публика упознала у претходној сезони. Он је нагласио да ће у новом серијалу акценат бити стављен на војнички аспект приче, јер ће јунаци у униформама доста времена проводити на вежбама, што значи да ће публика крај малих екрана имати прилике да стекне увид у оно што чини војнички живот на теренима и војним вежбама.

Начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић(Фото: Лола Ђорђевић)

Говорећи о значају серијала, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић је изразио задовољство наставком сарадње између Министарства и РТС-а на овом пројекту, наглашавајући да је реч о дугорочној сарадњи која је много помогла у времену када је била актуелна професионализација наше војске.

Серија је, како је истакао капетан бојног брода Бошковић, показала јавности да припадници војске не живе под стакленим звоном и да све оно што се дешава на Војној академији, дешава се и у стварном животу. Публика ће у новим епизодама, додао је он, имати прилику да види колико војнички живот захтева одрицања и жртвовања, и да се од таквих људи, још у младим годинама, праве професионални војници који су ту за своју отаџбину и свој народ.

Он је, такође, посебно указао да је екипа која је радила на серији бринула и о најситнијим детаљима, па у „Војној академији“ нема псовки и бруталности, чиме обилују неки други серијали, а ова серија је доказ да се гледаност може постићи и на тај начин.

 

Данашњем потписивању уговора присуствовали су и Неле Гарић из продукцијске куће „Нира про“ као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

министартво одбране Србије

Тагови: ; ;