Амбасада Русије обратила се Министарству спољних послова Велике Британије због ситуације са тровањем мушкараца и жене у граду Солсберију, саопштио је прес-секретар руског дипломатског представништва.

„Британске власти и полиција морају одмах да интервенишу и информишу Амбасаду Русије и британско друштво о стварној ситуацији како би се окончала демонизација Русије. С обзиром на горе наведено, Амбасада је затражила одговарајућа објашњења од Министарства спољних послова Велике Британије“, наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да Амбасада нема званичне информације о инциденту ни од полиције ни од других британских власти.

Амбасада је нагласила да се ситуација у медијском простору брзо „претвара у нову рунду антируске кампање која се већ води у Великој Британији“. Такође се наводи да се у медијима појављују различите спекулације.

„Иако британска полиција није дала никакве суштинске изјаве о околностима догађаја, из медија се може стећи утисак да се ради о планској акцији руских обавештајних служби, што је апсолутно неистинито“, додала је Амбасада.

Јуче је лист „Скотиш сан“ јавио да је бивши пуковник Главне обавештајне управе Сергеј Скрипаљ, који је у Русији осуђен за издају, пребачен у болницу у Солсберију под сумњом да је отрован.

Тагови: ; ; ; ;