Вршилац дужности министра спољних и европских послова Словачке Иван Корчок изјавио је да је убиство новинара Јана Куцијака и његове веренице изазвало политичке напетости у тој земљи, али да неће доћи до детабилизације јер су словачки органи максимално привржени да истраже тај случај и изведу почиониоце пред лице правде.

Фото Танјуг / АП

Корчок је то рекао у Београду, на заједничкој конференцији са министром спољних послова Ивицом Дачићем, одговарајући на питања новинара да ли убиство, које је изазвало политичке потресе у тој земљи, може да доведе до дестабилизације у Словачкој.

Корчок је навео да је то убиство изазвало шок у Словачкој, јер се никад није десило у тој земљи, али су сви органи максимално привржени да учине све што је у њиховој моћи да истраже случај и починиоце изведу пред лице правде.

«Тај трагичан догађај изазвао је политичке тензије, али неће доћи до дестабилизације земље, јер имамо демократске институције, које посвећене томе да се истражи случај и нађу починиоци», рекао је словачки министар.

http://www.novosti.rs/вести

Тагови: ; ; ;