Бранислав Синадиновски, оснивач самопроглашене Верске заједнице православних Албанаца у Македонији, претучен је у понедељак испред свог стана у скопском насељу Аеродром, потврђено је из МУП-а.

Фото: youtube.com

Синадиновског су двојица непознатих батинаши пресрели и бесомучно претукли испред његовог стана око 14.30 часова, када је случај пријављен полицијској станици у скопском насељу Аеродром.

Из МУП-а Македоније је потврђено да се истражују околности инцидента, али нису саопштени детаљи нити евентуални мотиви физичког напада на Синадиновског.

Он је у последњих неколико година ушао у жижу македонске јавности „откривањем“ иновираног етничког порекла декларисањем да је Албанац и оснивањем и регистровањем Верске заједнице православних Албанаца у овој земљи.

Синадиновски потиче из Беличице у области Горња Река, изнад Маврова на западу Македонију.

Објавио је и контроверзну књигу „Православни Албанци у Републици Македонији“ која је прештампана као дело државног универзитета Албанаца у Тетову. У тој књизи, између осталог, Синадиновски наводи да у области Горње Реке на западу македоније живи око 70.000 православних „асимилацијом“ отуђених Албанаца.

http://www.novosti.rs/

Тагови: ; ; ;