У пратњи полицајаца и судије, власници здања у Панами где се налазио хотел америчког председника Доналда Трампа, преузели су контролу над тим објектом.

(AP Photo/Arnulfo Franco)

Тим безбедносних званичника Трампове организације напустио је ту зону, а радници су већ скинули Трампово име с хотелске зграде.

Овом акцијом панамске владе решен је спор између Трампове породичне компаније која се бави хотелијерством и Орестеса Финтиклиса, приватног инвеститора који је до данас покушавао да из свог здања избаци Трампову компанију, преноси АП.

«Данас су овај спор решиле судије и власти ове земље. Данас нас је Панама учинила поносним», рекао је Финтиклис, преноси Ројтерс.

Иако су Финтиклис и други власници овог објекта од прошле године покушавали да се реше Трампове компаније, Трампова организација је одбијала да физички напусти хотел. Финтиклис је оценио да је реч о спору комерцијалне природе који се отео контроли, и поздравио интервенцију власти те средњоамеричке државе.

Панамске правне власти и Трампова организација, за сада, нису одговорили на захтев за коментар, наводи британска агенција.

Извор: Тањуг

Тагови: ; ; ;