Председник Александар Вучић и министар одбране Александар Вулин упутили су саучешћa руском председнику и министру одбране поводом пада руског транспортног авиона у Сирији у којем су погинуло 39 особа.

«Са великом тугом и искреним жаљењем примио сам вест о данашњем паду руског авиона и погибији више од тридесеторо људи. У овом тужном тренутку српски народ је уз руски народ», истиче се у писму Александра Вучића.

«У име свих грађана Републике Србије и у своје име, молим Вас да породицама настрадалих пренесете речи подршке и искреног саосећања, наводи се у писму, саопштила је прес-служба председника Републике.

«Свет би морао да поштује жртве које Руска Федерација подноси да се зло Исламске државе не појави у другим земљама и градовима, наводи се у писму министра одбране Александра Вулина свом руском колеги, генералу армије Сергеју Кужугетовичу Шојгуу.

Сваки дан који у нашим земљама прође у миру далеко од зла које сте својим жртвама и својом борбом зауставили и поразили у Сирији је дан у коме би се требало сетити свих настрадалих бораца против тероризма и захвалити се њиховој земљи и њиховим породицама, додаје се у Вулиновом писму.

«У име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије ја Вам се захваљујем и изражавам најдубље саучешће», закључује се у писму које преноси Министарство одбране.

Руски транспортни авион Ан-26 срушио се у Сирији, а том приликом погинуло је свих тридесет деветоро, колико их је било у летелици, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

РТС, Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;