Хиљаде мртвих морских звезда је преплавило британске плаже након таласа хладног  времена које су медији назвали «Звер са Истока»

Kent Live

Плажа у Кенту у југоисточној Енглеској била је прекривена морским звездама и другим угинулим морским животињама након што је прошле недеље «Звер са Истока» удруживши снаге са олујом «Ема», донео јаке ветрове и температуре које су падале испод нуле.

«Док се не видите својим очима, не можете схватити размере и број мртвих морских животиња које се налазе плажи», изјавио је Кит Рос за ЦНН. 

«Локални становници никада нису видели ништа слично томе», додао је он.

Росс је рекао да је температура испод нуле имала директан утицај на морска створења. Он је проценио на једном делу плаже има «десетине хиљада» угинулих морских звезда.

Лара Меклем, која живи на обали Кент-а, рекла је, да је сам поглед на угинула морска створења шокантан.

«Било је на хиљаде и хиљаде звезда, заједно са раковима, морским јежевима, рибама. Неко је чак пронашао и јастога», рекла је она. «Било је шокантно и тужно, никад нисам видела ништа слично.»

«Прекрили су обалу као ћебетом. Већина морских звезда било је мртво, али је доста ракова било још живо и покушали смо да спасемо што је више могуће», додала је она.

 

 

Тагови: ; ; ;