Школе и градске канцеларије у Пенсилванији и Њу Џерзију су затворене због претње још једног олујног снежног таласа. Проглашено је ванредно стање.

Национална метеоролошка служба издала је упозорење на олују која ће захватити предео од Источне Пенсилваније до већег дела Нове Енглеске од уторка увече до четвртка ујутру, преноси АП.

Велике снежне падавине и снажни ветрови могли би да сруше дрвеће које је већ ослабљено од олује у том подручју прошле недеље и да униште далеководе, додатно изазивајући стрес код становника који већ данима немају струје.

Радници комуналних служби искористили су топлије температуре и сунце у уторак да би вратили струју хиљадама корисника на североистоку.

Према наводима полиције у Вернону, један од становника Њу Џерзија Роберт Винтер (63) нема струје од петка и запретио је да ће киднаповати једног од запослених у комуналној служби и да ће дићи централу у ваздух. Он је оптужен због изношења терористичких претњи, наводи агенција.

У неким областима очекује се више од 30 центиметара снега, саопштила је метеоролошка служба.

На планини Поконос у Пенсилванији и деловима западног Масачусетса могло би да напада и до 45 центиметара снега.

У зависности од путање олује насеља на њеном путу могла би да се суоче са тешким снежним падавинама, кишом или са мешавином и једног и другог.

Департмани за транспорт у Филаделфији и Бостону напунили су камионе сољу и посули је по путевима у уторак.

Неке авио-компаније су измениле распоред летења на аеродромима који се налазе на путањи надолазеће олује, као што су аеродроми у Њуарку у Њу Џерзију, Филаделфији, Бостону и аеродром Џон Ф. Кенеди (ЈФК) у Њујорку.

Компанија «Амтрак» такође је отказала неке линије возова данас, а у Филаделфији ће регионалне линије радити по реду вожње предвиђеном за викенд.

Како агенција наводи, мала утеха је у томе што се, према прогнози, не очекује да ова олуја изазове огромне поплаве као она прошле недеље од које се неки становници Нове Енглеске и Њу Џерзија још опорављају.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;