На интернету се појавио драматичан снимак пожара који бесни у једном хотелу у Измиру у Турској и две жене које су скоком са шестог спрата покушале да пронађу спас.

Ватра је букнула у хотелу Аликан у популарном одмаралишту Измир у Турској у среду у раним јутарњим сатима, и брзо се проширила на свих шест спратова зграде.

Турски медији извештавају да су жене, за које се верује да су странкиње, уплашене пламеним језицима који су гутали апартман до њиховог одлучиле да спас потраже скоком на паркиралиште хотела испред зграде.

Драматични снимци, снимљени на лицу места, показују две жене заробљене на балкону на шестом спрату, док пламени језици гутају апартман само неколико метара даље од њих.

На снимку се види како жена, у жутој хаљини, покушава да се спусти преко ивице балкона, очајнички покушавајучи да не падне, али ипак пада на паркирана возила испред хотела. Медији преносе да су жене озбиљно повређене и да су пребачене у оближњу болницу.

Од осталих гостију хотела, још две особе су повређене услед удисања дима, док су остали безбедно евакуисани.

Према непотврђеним подацима подацима, верује се да је пожар проузрокован експлозијом мобилног телефона и  лако запаљивим завесама у апартману до оног у коме су одселе несрећне туристкиње.

Локална полиција брзо је поставила широк кордон на суседним улицама јер су покушавали задржати радознале становнике да се преближе пламену.

 

Тагови: ; ; ;