Нераскидива повезаност Срба и Руса се још једном показала на делу. У кишном дану, искрени осмеси широких православних душа и букети цвећа су били више него довољни да Београђанкама улепшају данашњи празник Међународни дан жена 8 март.

Ни хладно кишовито јутро није спречило младе људе из Balkan Creative Group и World Future Tim-a да изађу на улице Београда не би ли припадницама нежнијег пола измамили осмех, и осећај посебности.

Јер управо је осмех, уз изнанађење био оно што се могло видети на лицима дама којима су српски и руски студенти поклањали прелепе букетиће цвећа.

Многе од дама су деловале јако збуњено, док су их на улици заустављали да би им честитали празник. Неке од њих су чак питале „да ли треба нешто да плате“ не схватајући да се осмех на њиховим лицима не купује, већ измамљује.

Данашња заједничка акција српских и руских студената је наставак повезаности два народа који су кроз историју испреплетани, а додатним нитима сарадње је та повезаност ојачана на Светском фестивалу омладине и студената одржаног у руском Сочију, где је срце Русије куцало заједно са омладином из целог света.

Опубликовано Lola Djordjevic 8 марта 2018 г.

Поред младих људи из Balkan Creative Group и World Future Tim-a, данашњу акцију су помогли  Руски Дом и Скупштина града Београда чији је представник Драгомир Петронијевић заједно са српским и руским студентима учествовао у самој акцији.

Опубликовано Lola Djordjevic 8 марта 2018 г.

Рус  Антон Граблин, директор  Balkan Creative Group  је у име српске и руске омладине свим дамама честитао празник 8 март пожелевши им да „својом љубављу и добротом чувају овај свет од рата и невоља, додавши  „а ми ћемо увек бити ту, да вас бранимо, да вас подржавамо“

Опубликовано Lola Djordjevic 8 марта 2018 г.

Слична акција Balkan Creative Group и World Future Tim-a одржана је и у Новом Саду на међународном сајму ументости, у оквиру рада штанда Руског дома.

Мушкарци су поклањали женама букетиће цвећа и питали њих шта очекују од празника.

Директорка Асоциације привредника «Русија» Мариана Младеновић је за NewsFront — Србија говорила о раду руског штанда на Новосадском сајму и о Данима руске културе.

«Покушавамо да сачувамо руски језик, традицију и усмерити на то нашу децу», каже Мариана.

Лола Ђорђевић, Београд

Оксана Сазонова, Нови Сад

Тагови: ; ;