Сиријску заставу поставили су локални становници у великом упоришту банди у дубинама Источне Гуте, тако да су грађани подржали рад Оружаних снага Сиријске арапске републике у предграђу Дамаска.

Интересантно је да је у Хамурии пре неколико дана изведена провокација — милитанти су узели фотографије које наводно доказују кориштење плина од хлора од стране владиних трупа.

Скандалозно позната организација «Вхите Хелметс» још једном је објавила серију стандардних слика, на којима су приказани људи са маском кисеоником, који су «спасили жену».
Имајте на уму да такву сесију фотографија може уклонити свако ко воли код куће и одустаје због последица нуклеарног штрајка.

У наставку су фотографије снимљене јуче, које приказују праве мирне становнике града Хамуриа, подижући сиријску заставу на главном тргу града. На пуцњавама су видљиви цивили на тргу. Активисти у друштвеним мрежама већ су потврдили геолокацију користећи сателитске снимке ове области.

Према арапским медијима, влада РАА преговара са локалним лидерима из Хамурије и Месраба да неутралишу терористе и пребаце ова два града под сиријском војском.

На видео снимку је приказан тренутак када су цивили у граду Хамуриа подигли сиријску заставу на главном тргу свог града. На видеу су јасно видљиви цивили који пролазе тргом.
Остале слике снимљене у истом граду показују да се група младих људи окупила у тунелу и позвала милитанте да напусте град.

«Желимо да ови милитанти изађу. Ми желимо Ассада, «један од њих је викао.

Такође се извештава да су чланови бандит група у предграђу Дамаска почели да врше масовна хапшења свих који би могли бити повезани са подизањем сиријских застава и свих осумњичених за лојалност властима.

infopolk.ru

Тагови: ; ; ; ;