Како је извештавао «Политички Навигатор», данас је одржан у Кијеву женски марш «Марш за права жена! » Доста да издрже «.

Упркос великом броју полицајаца који су чували протестанте, националисти из «десног сектора» напали су учеснике протеста, извештава дописник «Политичког Навигатора». Штавише, нападачи су уживали подршку «идеолошки близу» полицајаца.

Ово је извештавало очевидац на друштвеним мрежама. Конкретно, корисник Максим Касатка је видео напад десничарских радикала на женске активисте.

«Један од нападача на данашњи протест. Ево, полиција саветује феминисткиње да укине њихов протест. Десничарске снаге напале су са тоталним не-ометањем и помоћи од стране полиције «, пише он.

Наталија Шангина, један од учесника марша, сведочи: «Ја имам државну заставу око мог врата и нећу да се одрекнем. Почела сам да вичем» ово је моја застава, моја мајка ми је дала!

Сами на њиховој страници у друштвеној мрежи објавили су видео у коме објашњавају свој хулиганизам са «бригом о украјинским традицијама» и намером да се супротстави «неадекватним људима који промовишу толерантне вредности страним за Украјинце». То је такође узнемирило чињеница да учесници марша траже једнака права за представнике ЛГБТ заједнице. Националисте су на видеу назвали активисте «лезбејкама».

Подсећамо, као што је већ објавио «Политички навигатор», марш за права жена у Узхгороду окончан је и нападом на своје учеснике од стране десничарске радикалне организације «Карпатски Сич».

 

politnavigator.net

Тагови: ; ; ; ; ;