Портпарол пакистанских талибана Мухамед Курасани саопштио је да је син њиховог вође Муле Фазлулаха био у групи од 21 «светог ратника» који су убијени ове недеље када је амерички дрон ракетама гађао исламску верску школу у Авганистану, преноси АП.

Наводи се да је портпарол Талибанског покрета Пакистана у саопштењу навео да је име Фазлулаховог сина било Абдулах и упозорио да ће ускоро уследити напади одмазде.

Курасани је претходно изјавио да је у нападу изведеном близу пакистанског племенског региона Баџур, за који власти тврде да је био усмерен на војно утврђење, убијен 21 ученик, након дојаве која је стугла од пакистанских обавештајаца.

САД су претходно понудиле награду од пет милиона долара за информацију о вођи пакистанских талибана Фазлулаху.

Ројтерс подсећа да та екстремистичка група већ деценију води побуну у Пакистану.

Вест о новчаној награди стигла је у тренутку погоршања односа САД и Пакистана и када је пакистански министар спољних послова у посети Вашингтону због разговора о интензивирању сарадње у борби против тероризма и о америчкој ратној стратегији у Авганистану.

Амерички Стејт департмент понудио је новчану награду од три милиона долара и за још двојицу талибанских екстремиста Абдула Валија и Мангала Бага.

«Сваки од ових појединаца починио је или ће починити терористички напад и представља претњу по безбедност САД и њених грађана», навео је Стејт департмент у саопштењу.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;