Чланови посаде која је била евакуисана са запаљеног теретног брода у Арабијском мору код обале Омана ове недеље, стигли су у Индију, изјавио је јуче технички директор компаније Мерск Пел Лурсен.

Он је навео да је 22 члана посаде стигло у Индију и додао да се гасе наде за проналаском четири члана посаде који се воде као нестали, преноси АП.

Операција спасавања настављена је уз помоћ бродова индијске обалске страже код острва Агати на око 1.203 километра од индијског обалског града Кочи.

Луерсен је додао да су евакуисани чланови посаде одведени у јужне индијске градове Кочи и Тривандрум и да су добили медицинску помоћ.

Он је јуче путем саопштења поручио да је у плану истрага о узроку пожара.

Како је агенција претходно пренела, филијала данске шпедитерске и нафтне групе Молер-Мерск саопштила је у среду да су након «озбиљног пожара» који је избио на једном од теретних бродова код обале Омана, нестале четири особе.

Како је агенција тада пренела, пожар је избио у уторак, пошто су напори ватрогасаца били «неуспешни» екипа је послала сигнал за узбуну и укупно 23 члана посаде безбедно су евакуисана до оближњег брода АЛС Церес».

Компанија Мерск Лајн навела је тада да ватра и даље гори и да је «ситуација на броду веома критична».

Високи званичник фирме са седиштем у Копенхагену Серен Тофт рекао је јуче да су још три брода преусмерена и да су кренула да помогну у потрази и спасавању.

Узрок пожара је још увек непознат, навела је агенција.

Ројтерс

Тагови: ; ; ;