Учитељица у основној школи у Плетерници у Славонији поделила је ученицима првог разреда радне задатке из математике који су били написани на ћирилици, а овај «инцидент» у малом славонском месту изазвао је буру међу огорченим родитељима, који су одмах ступили у контакт с директором школе и градоначелницом Плетернице, наводи «Индекс».

Хрватски портал пише да је, «не бавећи се нивоом концентрације учитељице која није приметила којим писмом су писани подељени задаци, необично колико је само спомињање ћирилице у школи узнемирило плетерничке духове».
Наводи се да се «такође чини да нико није проверио о којем језику се ради – наиме, задаци су написани на бугарском».

«Мени су се обратили незадовољни родитељи и ја сам упутила тај предмет на Жупанију. Они су надлежни за школство, јер Град није оснивач ове школе. Забринута сам и питам се контролише ли директор добро школу кад се у њој догађају такви пропусти. Забринута сам као градоначелница и као родитељ. Дете ми похађа једну од подручних школа», казала је «забринута» градоначелница Плетернице Антонија Јозић из ХДЗ-а.

Директор школе Хрвоје Галић рекао је порталу да је «добио позив од Жупаније».

«Мислим да је реч о неспоразуму. Реч је о додатним задацима. Не ради се о домаћем задатку ни о питањима. Учитељица их је на брзину извукла из рачунара, одштампала, не гледајући уопште текст», навео је Галић.

Он је објаснио да се «не ради о задацима, већ о упутствима».

«Искрено речено, читам ћирилицу, али ово не знам да прочитам. Реч је о безвезном и глупом неспоразуму», испричао је директор школе.

Портал објашњава да се Галић пре неколико месеци кандидовао за градоначелника Плетернице и изгубио на изборима од Јозићеве.

Танјуг

Тагови: ; ;