Организација “Солидарност за Косово”, са француским хуманитарцем Арноом Гујоном на челу, обезбедила је више од 100.000 евра за реновирање четири школе на Косову и Метохији.

Арно Гујон приватна архива

У сарадњи са Епархијом рашко-призренском, која је пратила одвијање радова, реновирање је почело у новембру прошле године и завршило се почетком марта

 Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и подова, увођење централног грејања и изградњу игралишта. Пројектом су биле обухваћене школе у Рабовцу, Сувом Долу, Липљану и Ливађу, саопштила је та организација.

„За нас је важно да реновирамо школе зато што сматрамо да је знање оно што је најпотребније деци, знање нико не може да им одузме и јер ће знањем деца постати одрасле, одговорне особе“, изјавио је Гујон.

Оснивач и директор француске НВО „Солидарност за Косово“ је најавио да ће та организација наставити да помаже реновирање школа и да ће у септембру поново обићи школе широм Косова и Метохије.

Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ је у претходних шест година реновирала 31 школу широм Косова и Метохије у вредности од 600.000 евра.

Вести/ facebookreporter.org/

Тагови: ;