Хакери који су извршили сајбер напад на владину мрежу Савезне Републике Немачке 2017. године, између осталог, украли су један протокол преговора између Европске уније и Велике Британије о Брегзиту. Ово је у суботу објавио немачки лист Дер Спиегел.

Поред тога, према часопису, сајбер-криминалци су преузели податке о преговорима ЕУ са Украјином и Белорусијом.
Међутим, до тренутка када је немачка страна већ била свесна активности хакера и свесно није блокирала приступ овим документима, јер нису имали тајне информације. Нема других детаља о овом резултату.

Укупно је украдено шест докумената, пише Дер Спиегел.

Крајем фебруара постало је познато да је напад почињен 2017. године.
Као што је наведено, сајбер-криминалци су могли убацити злонамерни софтвер са серверима Министарства иностраних послова и Министарства одбране Немачке.

У 2017. години одржани су парламентарни избори у Немачкој, а немачке власти су више пута упозоравале да ће страни хакери покушати утицати на њихов исход.
Међутим, ниједна од агенција за спровођење закона није пружила никакав доказ да би подржао такву претпоставку. Затим је Министарство унутрашњих послова Немачке признало да агенције за спровођење закона нису забележиле покушаје хакера да утичу на унутрашњу политичку ситуацију у земљи пре избора у Немачкој.

ТАСС.ру

Тагови: ; ; ; ; ; ;