У калифорнијском дому за ветеране који су боловали од посттрауматског стресног поремећаја три запослене жене пронађене су мртве заједно са убицом који их је претходно држао као таоце, саопштили су званичници.

У нападу су страдале директорка програма за ветеране Кристин Лебер (48), директорка клинике Џенифер Голик (42) и психолог Џенифер Гонзалес (29).

«Ове храбре жене су били остварени професионалци који су своје каријере посветили ветеранима наше нације, а блиско су радили са онима којима је пажња највише била потребна након тура у Ираку и Авганистану», наводи се у саопштењу дома за ветеране, преноси АП.

Нападач, идентификован као Алберт Вонг, бивши припадник пешадије војске САД, држао је три жене као таоце у највећем америчком дому за ветеране у Јунтвилу, 85 километара северно од Сан Франциска, пренела је агенција АП.

Четири тела откривена су скоро осам сати након што је наоружани нападач упао у део објекта где се одржавала забава поводом одласка једног од запослених у дому у коме се лече војници који су се борили у Ираку и Авганистану.
Још увек је «рано да се каже да ли су жртве изабране случајно», јер истрага још увек није утврдила мотив, рекли су званичници полиције.

Починилац напада Алберт Вонг (36) био је штићеник дома за ветеране и недавно је одатле избачен.

Вонг је био пешадинац, а провео је годину дана у Авганистану, од 2011. до 2012. године.

АП наводи да је имао бројна војна одликовања, укључујући и једно за одличног стрелца.

У дому се налази око 1.000 људи, навела је агенција АП.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;