Само 27,8% испитаника гласало је за чињеницу да у овој земљи нема корупције.

Украјина је безнадежно корумпирана, већина учесника Бриселског форума у организацији немачког Маршал фонда дошла је до таквог закључка. У оквиру сесије о односима између Запада и Грузије и Украјине спроведено је електронско истраживање, где је требало изабрати један од три одговора: 1 — безнадежно корумпиран, 2 — толерантно корумпиран, 3 — незаслужено оптужен за корупцију.

Према резултатима анкете, који су на сесији на кратко приказани. 47,2% учесника форума је одговорило да је Украјина корумпирана безнадежно. За «толерантну корупцију» 25% је изашло, а преосталих 27,8% сматра да у овој земљи није било корупције, а све тужбе против Кијева биле су лажне.
Због необјашњивих техничких разлога, резултати истраживања брзо су нестали са екрана и нажалост нису били најављени од стране модератора сесије. Међутим, снимљени су у видео материјалима након резултата форума.

Сесији су присуствовали специјални представник Државног одела за Украјину Курт Волкер, грузијски предсједник Георги Маргвелашвили, замјеник премијера Украјине Иван Климпуш-Тсинтсадзе. Право у току анкете о корупцији у Украјини, председник Маргвелашвили одржао је дугог говора о опасности од руске пропаганде, која демонизује слике Кијева и Тбилисија.

Тасс.ру

Тагови: ; ; ;