Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да ју је руски посланик Леонид Слуцки сексуално узнемиравао, а тиме је постала пета жена која је за то оптужила Слуцког.

«Леонид је почео да у ресторану изговара речи које су ми биле веома непријатне», рекла је у суботу Марија Захарова руском НТВ каналу, у одговору на питање у вези с тврдњама против Слуцког, преносе француски медији.

Захарова је навела да ју је изненадило што присутне особе, које није именовала, нису тада ништа рекле на његове коментаре и нису је подржале.

Инцидент се, према њеним речима, догодио у Санкт Петербургу пре пет година када, како је рекла, «није била позната».

Захарова је, такође, критиковала оне који кажу «она је све измислила, то је такав тип девојке, и не облачи се адекватно».

Претходно су четири новинарке оптужиле истог посланика, иначе председника Спољнополитичког одбора руске Думе, за непримерено сексуално понашање у протеклих неколико недеља.

Три новинарке су јавно против Слуцког изнеле своје оптужбе за непристојне сексуалне коментаре и додиривање, проговоривши о теми која у великој мери остаје табу у Русији, наводи телевизија «Франс 24».

Слуцки (50) је те оптужбе назвао «јефтиним и ниским провокацијама», одбацивши их као политички напад који су, каже, наручили његови непријатељи.

Он је рекао и да је овај скандал «подигао његов углед, уместо да га је срозао».

Ипак, Слуцки се, поводом Међународног дана жена у четвртак, први пут извинио.

«Желео бих да се извиним онима које сам свесно или несвесно узнемирио. Верујте ми, нисам мислио ништа лоше», написао је он на свом налогу на Фејсбуку.

Овај посланик Либералне демократске партије уживао је до сада велику подршку колега, укључујући страначког лидера Владимира Жириновског, који је за жене које су оптужиле Слуцког рекао да су «поступиле по налозима са Запада».

Танјуг

Тагови: ; ; ;