Председник Србије Александар Вучић примио је писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем потврђује да прихвата позив да поново посети Србију.

У писму се каже:

„Дозволите ми да Вам се најискреније захвалим на честитки поводом кинеске Нове године. Ја Вас високо ценим као председника који се доследно залаже за развој пријатељских односа и сарадње са Кином.

Традиционално пријатељство између Кине и Србије је чврсто и неуништиво. Последњих година, уз заједничке напоре наше две стране, постигнут је историјски напредак у билатералним односима, што ме веома радује. Кинеска страна поштује и подржава пут развоја, који је српски народ самостално изабрао, и радује се постигнутим резултатима економског и друштвеног развоја Ваше земље током последњих година.

Ја поклањам велику пажњу развоју кинеско–српских односа и спреман сам да се са Вама у новој години договорим о правцу развоја билатералних односа, јачању сарадње наше две земље у оквиру изградње “Појас и пут”, као и још боље координације и сарадње по питању међународних и регионалних односа у циљу унапређења и подизања на виши ниво Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије.

Ја Вам се захваљујем на позиву да посетим Србију и спреман сам да се опет сретнем са Вама у термину који одговара обема странама,“ наводи се у писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.

Тагови: ; ;