Амерички председник Доналд Трамп изнео је нетачан податак да је већина жена које су изашле на биралишта на председничким изборима 2016. године тада гласала за њега, наводи  АП.

Трамп је у суботу увече, на скупу у знак подршке републиканском кандидату на специјалним изборима за Представнички дом који ће бити одржани у уторак, Рику Сакону, рекао да «са женама није имао проблем» током избора и да је за њега гласало 52 одсто жена.

Међутим, како америчка агенција указује, анкете по изласку са биралишта показале су да је за Трампа тада гласало 41 одсто жена, док се бројка од 52 одсто односи само на беле жене.

«Жене, ми вас волимо», поручио је Трамп синоћ, рекавши да су његови противници током избора 2016. «били изненађени» бројем жена које су гласале за њега.

«Сећате ли се како су говорили да жене не воле Доналда Трампа и да ће изборна ноћ за њега бити тешка јер жене неће изаћи на гласање. А ми смо добили 52 одсто (женских гласова), зар не?», истакао је амерички председник, нагласивши да није имао проблем са женама.

Америчка агенција наводи да је, према резултатима анкета међу гласачима, само четири одсто црних жена и 25 одсто жена латиноамеричког порекла гласало за Трампа.

http://www.novosti.rs/вести/

Тагови: ; ;