Бивши кошаркаш НБА лиге Денис Родман поздравио је одлуку америчког председника Доналда Трампа да се састане са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном у наредним месецима и додао да би волео да буде у Трамповој пратњи на том састанку.

Warmful

„Велико поштовање за председника Трампа и маршала Ким Џонг Уна због њиховог будућег састанка. Рекао сам то 2014. — да ће се врата на крају отворити“, поручио је Родман у саопштењу преко свог агента Дерена Принца за спортску рубрику листа „Ју-Ес-Еј тудеј“.

Упитан да ли би волео да буде у пратњи председника Трампа на том путу, Родман је навео да би, када би од њега то било затражено.

Родман (56) је у претходним годинама доспео на насловне стране у медијима због пријатељства са Кимом, којег је први пут упознао 2013. године.

Он је, како се наводи, неколико пута од тада путовао у Северну Кореју, а најновија његова посета тој земљи догодила се лане у децембру, када је добио Трампово одобрење да тамо отпутује као мировни изасланик.

Како лист преноси, бивши НБА кошаркаш је за британски „Гардијан“ рекао да је упућивао позив Трампу да разговарају.

„Покушавао сам Доналду од првог дана да кажем: Дођи да причамо, човече. Рећи ћу ти шта маршал жели више од свега“, рекао је Родман.

https://rs.sputniknews.com/

Тагови: ; ;