Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел боравиће у среду, 14. марта, у Београду, где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

У саопштењу Стејт департмента достављеном Тањугу, наводи се да ће се Мичел састати и са премијерком Аном Брнабић, као и са опозиционим лидерима.

«Он (Мичел) ће потврдити снажне везе између Србије и Сједињених Држава и позвати српску владу да убрза нормализацију односа са Косовом, спроведе реформе неопходне за постизање њеног циља чланства у Европској унији и активно подржи регионалну стабилност», каже се у саопштењу Стејт департмента.

Мичел ће, како се наводи, од 12. до 17. марта, осим Београда, посетити Приштину, Скопље, Атину и Никозију.

Мичел ће сутра у Приштини разговарати са косовским званичницима, политичарима и представницима цивилног друштва и «потврдити блиске везе Косова и САД».

Функционер Стејт департмента ће, наводи се у саопштењу, охрабрити косовску владу да унапреди нормализацију односа са Србијом, оснажи владавину права, подстакне економски раст и превазиђе регионалне изазове у корист стабилности и западних интеграција.

http://www.novosti.rs/

Тагови: ; ; ;