Председник Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадором Кине Ли Манчангом, којем је поручио да је вест о жељи председника Кине Си Ђинпинга да се поново састане са српским председником веома значајна за Србију и изразио захвалност Кини и њеном руководству на подршци коју пружају Србији и њеним грађанима.

Александар Вучић и амбасадор Кине Ли Манчанг (Фото Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је истакао да је пријатељство српског и кинеског народа челично и да то пријатељство нико не може да сруши, што је, каже, рекао и кинески председник више пута.

«То пријатељство је показано, доказано и потврђено у најтежим тренуцима кроз српску историју и ми смо веома захвални народу Кине, њеном руководству, на челу са председником Си Ђинпиногм на подршци коју пружа Србији, нашем народу и грађанима», рекао је председник Србије.

Како је додао, са кинеским амбасадором ће и данас разговарати о бројним пројектима између Кине и Србије, пре свега инфраструктурним.

У том смислу, подвукао је да ће посебно бити задовољни грађани Ариља, Ивањице, Сјенице, Новог Пазара и других, јер ће разговарати о наставку сарадње у изградњи аутопута према Бољарама, према граници са Црном Гором.

«Разговараћемо и о многим другим пројектима, а ја знам да ничега од тога не би било да нема директне подрске председнка Сија и, рекао бих, можда претерано, не само његовог доброг односа већ и његове љубави према Србији», рекао је Вучић.

Зато је, подвукао је, вест о Сијевој жељи да се поново сасатане са српским председником Вучићем веома значајна са Србију.

«Од огромног је значаја за земљу и ја сам био не само задовољан као председник Републике, већ и поносан на своју земљу што је могла да привуче пажњу председника Сија и да поново имамо ту цаст да разговарамо са њим», назначио је председник Србије у разговору са кинеским амбасадором.

амбасадор Кине Ли Манчанг (Фото Лола Ђорђевић)

Вучић је подвукао да је однос Србије према Кини такав да могу да га осете и виде на сваком кораку, јер грађани Србије изузетно цене, поштују и воле и Кину и кинески народ.

«Кад је реч о односу према председнику Сију, желимо му добро здравље, желимо му да дуго и успешно руководи као што је и до сада руководио у интересу кинеског народа. Али, не само у интересу кинеског народа, већ свих народа који желе да очувају своју независност и желе да унапређују еконосмке, трговинске и све друге односе», навео је председник.

 

Тагови: ; ;