Истраживање бугарске новинарке Диљане Гаитанџијеве, која је недавно представила истрагу о опасним војним биолошким активностима Сједињених Држава близу руских граница, такође је скренула пажњу на веома важну чињеницу о сензационалном случају тровања бившег шпијуна Сергеја Скрипаља.

«Новинари чују да се налази у близини локације где је бивши шпијун отрован — војна хемијска лабораторија у Великој Британији!

Тајни хемијски и биолошки истраживачки центар је удаљен само 13 км од ресторана, где су касније пронађени отровани Сергеј Скрипаљ и његова ћерка и трагови нервног агента. Иста војна лабораторија оптужена је за тестирање нервних агената на људе у прошлости «, написала је Дилиана на страници за друштвене мреже.

Уствари, испада да је убиство шпијуна, за које Уједињено Краљевство сада жестоко оптужује Русију и ствара још један скандал, можда рад страних специјалних служби Запада. А операција с убиством се користи као нов, још један разлог да се сва кривица пребаци на Русију. Подсећамо вас да је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров затражио од Уједињеног Краљевства приступ информацијама и свим материјалима о случају тровања бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља.

Такође, британски амбасадор у Русији, Лаурие Бристов, позван је у руско министарство спољних послова. Јуче 12. марта руски амбасадор у Британији Александар Јаковенко позван је у британско министарство спољних послова у вези с истрагом.

Нервозност Велике Британије на овој теми указује на то да је нешто у њиховом плану погрешно, и што је најважније, да је тај план још увек био тамо.
У таквој ситуацији, за сваку особу која је образложила постаје очигледно да је убиство великог профила бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља, прати поставку сценарија у стилу Агате Кристи, тема интелигенције и шпијуна је занимљива за све, посвећеност личности самог покојника да је двоструки агент на чему из Русије, то су два, а онда ће узрок узнемирити резонанцију убиства у свим медијима.
Са пристрасношћу, да је крива Русија.

Стога је брзина прецизирана за резонанцу, а покушај играња од јавног интереса за легендарну и ужасну слику најбоље интелигенције у свету управо је интелигенција Русије.

Како је циљ, направити новог писара за слику страшне Русије, која је тако страшно пуцала на све.
Зашто бирати такву тему?

То је зато што је сам руски председник бивши извиђач, како је он више пута рекао. Недавно је пуштен филм о Владимиру Путину где је поделио занимљиве тренутке из свог живота у служби.
А прича о убиству, ако верујемо да нема несрећа у нашем свету, је одговор и акција усмерена конкретно против Русије уочи председничких избора.

То није нова техника у информацијама. Али веома слаба и неуверљива игра Велике Британије.

А пошто Запад већ очајнички тражи како да дође до новог оптуживања Русије, прибегавши таквим сценским и сложеним сценаријем, жртвујући још један људски живот у својим плановима, истрага ће нужно показати ко је аутор, ко је извођач и чији је план.

И Русија ће спровести истрагу која плаши Запад, а истина ће бити разјашњена.

Због тога, врло тачна и информативна белешка бугарском новинару о ћутању медија о близини тајне лабораторије Велике Британије на месту злочина само потврђује сумњиво понашање Британије и покушај оптуживања Русије.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;