Сенатор из државе Њујорка Чак Шумер позвао је америчке савезне власти да привремено обуставе летове компаније чији се хеликоптер срушио у Ист ривер у Њујорку, којом приликом је пет путника погинуло.

Он је од америчке Савезне управе за цивилно ваздухопловство (ФАА) затражио суспензију дозволе за летење компаније «Либерти хеликоптерс» док се не разјасне околност пада хеликоптера.

У паду хеликоптера, који се у недељу увече срушио у реку недалеко од острва Рузвелт на Ист Риверу, погинуло је свих пет путника колико их се налазило у летелици, док је пилот спасен, саопштили су званичници.

Портпарол ФАА изјавио је да је хеликоптер «јурокоптер» АС350 пао око 19 сати по локалном времену у њујоршку реку, пренео је АП, уз напомену да је узрок пада хеликоптера за сада непознат, а истрага је у току.

Информацију о рушењу хеликоптера потврдио је и кабинет градоначелника Њујорка, који је на званичном Твитер налогу написао да рониоци њујоршке полиције претражују реку.

На видео снимку који је направио пролазник и који је објављен на Твитеру види се како се црвени хеликоптер нагло руши у воду и преврће се.

Реч је о приватном хеликоптеру изнајмљеном ради фотографисања, а срушио се у близини резиденције градоначелника.

Пилот је успео да се извуче из летелице, након чега га је спасао реморкер.

Тагови: ; ; ;