Немци у Приштини због кашњења сатова у ЕУ

Немачки изасланик Клаус Тепфер боравио је у Приштини у оквиру напора за решавање енергетског проблема, који је изазвао кашњење електричних сатова у ЕУ.

Немци у Приштини због кашњења сатова у ЕУ

Бивши немачки министар за заштиту животне средине разговарао је са Рамушом Харадинајем, који је обећао сарадњу у вези са тим питањем, саопштено је из кабинета.

„Харадинај је од међународне стране, али и од Владе Србије затражио спровођење Бриселског споразума о енергетици, који представља коначно решење проблема у енергетици“, наводи се у саопштењу.

Електромрежа Србије објавила је прошле недеље да је системска фреквенца електричне енергије у континенталној Европи била умањена због недостатка од 113 гигават сати електричне енергије, а узрок том недостатку је константно одступање од програма рада од стране КОСТТ (косовске електромреже) у периоду јануар-фебруар 2018. године.

ЕМС је нагласила да је КОСТТ од 3. марта престао са неовлашћеним преузимањем електричне енергије, након притисака од стране релевантних институција, те је повећање одступања синхроног времена заустављено.

 

Спутњик

Коментари: