Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да за БиХ опасност нису бајкери из Мото-клуба „Ноћни вукови“, већ „Исламска држава“, параџемати и обука терориста.

Додик је истакао да зна да су из обавештајне службе БиХ дали налог за праћење сваког припадника ове бајкерске групе, чијим је појединцима забрањен улазак у БиХ због наводне „опасности по безбедност“.

Он је нагласио да долазак бајкера не треба оспоравати јер не постоји ниједна назнака да би они могли да угрозе безбедност.

Додик је за београдски „Ало“ рекао да се бајкери јавно показују, изазивају симпатије у градовима кроз које пролазе и да није забележен ниједан случај да су починили неко кривично дело када су пролазили кроз Српску.

Он је оценио да приче о наводном гомилању оружја у Републици Српској представљају покушаје дискредитације Српске и њене власти, те нагласио да се у Републици Српској неће догодити хаос јер је полиција спремна да одговори на све изазове.

Додик је појаснио да Српска жели да повећа опремљеност полиције која 25 година није могла набављати наоружање због стратегије странаца који су желели да је потпуно разоружају и развласте.

Он је подсетио да у ФБиХ има шест фабрика оружја, а у Српској ниједна, као и да је „Исламска држава“ претња за цео свет.

Рекао је да су лажне и информације о постојању девет паравојних формација у Републици Српској, оценивши да се тим неистинама покушава добити већа међународна пажња, чак и неки облик интервенционизма.

„Лажима о паравојним организацијама у Републици Српској се скреће пажња са све већег броја повратника терориста са сиријског ратишта и више од сто параџемата и вехабијских насеља у БиХ, где се регрутују терористи“, навео је Додик.

Руси овде никада ништа нису тражили, Руси помажу
Према његовим речима, неосновани су наводи америчких медија о томе да се у Српској гомила оружје и да је умешана и Русија која шаље помоћ у техници и људству.

„Хоће да кажу да ћемо са 2.500 пушака за полицију напасти Америку? Руси овде никада ништа нису тражили. Руси помажу“, нагласио је Додик.

Коментаришући тврдње појединих генерала НАТО-а да су Срби „руски канцер за Балкан“, Додик је рекао да је просто немогуће да неки командант НАТО-а тако говори и онда после тога дође да тражи сарадњу.

„У чему да сарађује? Ако мени не верују, ево нека питају народ на референдуму хоће ли у НАТО, па ће видети да неће. Неће, јер су они лажљиви и нас Србе стално гурају на другу страну. Њихов утицај је катастрофалан за сва три народа у БиХ. Срећа је што сви народи овде желе мир, осим неких екстремиста“, каже Додик.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ;