«За мене је свака годишњица НАТО бомбардовања је округла и значајна зато што је у питању био тако велики и неоправдан злочин, показивање силе које је оставило дугорочне последице», каже Проф. Др Момир Булатовић, ранији председник Савезне владе СРЈ.

Бомбардовање је могло да реши само један проблем — будућност и кредибилитет НАТО-а.

Била су тешка времена. Јак противник, 600 пута јачи од нас. Али у том рату ми нисмо изгубили. Ми нисмо победили, али нисмо ни изгубили.

Мр. Никола Шаиновић, ранији председник владе Србије и потпредседник Савезне владе СРЈ говорио је о преговарачкој борби за мир.

У Дејтону смо добили најављену претњу да треба да напустимо Косово. Ми смо наравно ту претњу одбили. Али претња није нестала. И она траје и данас. 

21. марта је одржана конференција са темом „19 година од почетка агресије НАТО – агресија која се наставља“ којој су присуствовали генерал Александар Живковић, државни секретар у Министарству одбране, пук. Иришкић, представник ГШ ВС, амбасадори Белорусије Валериј Бриљов и Палестине Мухамед Набхан, представник Амбасаде Руске федерација пуковник Короњенко, као и представници других амбасада пријатељских земаља, гости из Црне Горе, Републике Српске, Немачке, Македоније и други.

На Конференцији су говорили Проф. Др Момир Булатовић, ранији председник Савезне владе СРЈ, Мр. Никола Шаиновић, ранији председник владе Србије и потпредседник Савезне владе СРЈ, Миломир Миладиновић, генерал у пензији, председник Клуба генерала и адмирала Србије, Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних, Слободан Петковић, генерал у пензији, проф. Др Милован Милутиновић, председник организације старешина Војске Републике Српске, Симо Спасић, председник Удружења породица отетих, несталих и убијених на Косову и Метохији, гости из Немачке и други.

Конференцији је присуствао велики број чланова и пријатеља Београдског форума и Клуба генерала и адмирала Србије, међу којима су била и три ранија наћелника Генералштаба ВС, генерали – Бранко Крга, Драгољуб Ојданић и Милоје Милетић.

Тагови: ; ; ; ; ;