Грушко: Протеривањем Руса НАТО себи пуцао у ноге

Састанак Савета Русије и НАТО-a jе немогуће сазвати после протеривања руских дипломата из Алијансе, изјавио је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко, истакавши да је „протеривањем руских дипломата НАТО себи пуцао у ноге“.

Грушко: Протеривањем Руса НАТО себи пуцао у ноге

„Задавши ударац служби надлежној за пружање тачних информација о томе шта се догађаја у Алијанси, НАТО пре кажњава себе него нас. На крају крајева, ако не желе дијалог, дијалога неће бити, јер сви знају да је за танго потребно двоје. У том случају, Алијанса ће нашкодити сопственој безбедности“, рекао је Грушко, преноси Тас.

Високи руски дипломата је истакао да је то у супротности с многобројним саопштењима које издају генерални секретар НАТО-a и други званичници тврдећи да је НАТО заинтересован за одржавање политичког дијалога и позивајући на нови састанак Савета Русије и НАТО-a.

Како је Грушков закључио, немогуће је сазвати састанак под садашњим околностима.

Више земаља ЕУ и НАТО-a одлучило је да протера руске дипломате у знак солидарности са Британијом, која је прва протерала 23 руских дипломата оптуживши Русију за напад нервним агенсом на бившег контрашпијуна Сергеја Скрипаља и његову ћерку у енглеском граду Солзберију, док Русија то пориче.

Танјуг

Коментари: