Британска делегација у Организацији за забрану хемијског оружја одбацила је руски предлог за заједничку британско-руску истрагу о тровању бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља.

«То је диверзиона тактика, направљана да се новим дезинформацијама избегну питања на која руске власти морају да одговоре», наведено је на Твитеру британске делегације, који је предлог назвао «перверзним».

Директор руске Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин изјавио је раније данас да је тровање бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља у Енглеској било чин провокације америчких и британских обавештајних служби, пренео је Ројтерс.

«Чак и у случају Скрипаљ, гротескној провокацији коју су сурово припремиле америчке и британске обавештајне службе, неке од европских влада не следе слепо Лондон и Вашингтон већ уместо тога бирају да пажљиво утврде шта се ту десило», рекао је Наришкин.

Он је казао и да је на основу акција које против Русије предузима Вашингтон могуће да почне да се говори о повратку у еру Хладног рата.

«Вашингтон је постао опседнут борбом против непостојеће, такозване руске претње. Ово је достигло такве размере и попримило тако апсурдне карактеристике да је могуће говорити о повратку у мрачно доба Хладног рата», навео је Наришкин у говору на безбедносној конференцији у Москви.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;