Министар одбране Александар Вулин каже да ће војни хеликоптери из Русије стићи у Србију крајем ове или почетком следеће године.

Александар Вулин(Фото Лола Ђорђевић)

Вулин је рекао и да ће се у наредним данима завршити «одређени технички детаљи» и потписивање уговора са Белорусијом о набавци нових «мигова 29».

Како је рекао, после тога ће моћи да говори прецизније о томе шта ће конкретно српска војска набавити из Белорусије и о ком степену модернизације летелица се говори.

Вулин је говорио и о ситуацији око Косова и Метохије и најављеној «дестодневној дипломатској офанзиви Александра Вучића».

«Нисам упознат са детаљима разговора преседника Александра Вучића са званичником САД Метјуом Палмером, али ми је речено да су разговори били озбиљни», рекао је Вулин.

Вулин је истакао да је важно што «на челу Србије више нису људи који ће да раде све што се тражи од њих, већ човек који може да дефинише интересе Србије и да се за њих залаже».

«Ми смо ЗСО већ испреговарали, имамо Бриселски споразум и о томе не може поново да се преговара. Они беже од тога јер је предвиђено да ЗСО не иде у прилог косовској независности», рекао је Вулин, у разговору за ТВ Прву.

 

Б92

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;