Вучић: Чврсто подржавамо принципе и стандарде слободе медија

Србија чврсто подржава принципе и стандарде слободе медија и изражавања, а о Нацрту стратегије развоја система јавног информисања у Србији, Београд ће се консултовати са ОЕБС-ом, поручио је председник Србије Александар Вучић у разговору са представником те организације за слободу медија Арлемом Дезиром.

Вучић: Чврсто подржавамо принципе и стандарде слободе медија
Александар Вучић (Фото : Лола Ђорђевић)

У разговору о важности медијских слобода и заштити новинара, Арлем Дезир је истакао да је приоритет ОЕБС-а безбедност новинара, као и решење случајева убистава новинара.
Нагласио је да је изузетно важно што је Србија формирала Комисију за истрагу убиства новинара и нагласио да ће данас присуствовати обележавању годишњице убиства Славка Ћурувије.

Дезир је истакао важност стварања климе у којој се подржава заштита новинара и спречавају претње, као и да је од изузетне важности успоставити транспарентне услове за финансирање медија.

Председник Вучић је истакао да надлежни органи раде на решавању свих пријављених случајева напада на медије и њихове представнике и улажу максималне напоре да пронађу и казне починиоце насиља над новинарима.

Изразио је спремност да представника за слободу медија надлежне институције обавештавају о напретку у решавању случајева који се тичу безбедности новинара и мерама које се предузимају ради превенције потенцијалних напада.

Танјуг

Коментари: