Берлин ће учинити све да одржи притисак на Русију због Сирије

Немачка влада саопштила је да ће учинити све што може како би одржала политички притисак на Русију због наводне употребе хемијског оружја у Сирији, изјавио је портпарол владе у Берлину Штефан Зајберт.

Берлин ће учинити све да одржи притисак на Русију због Сирије

Штефан Зајберг је рекао да постоји „озбиљан доказ“ који указује на употребу таквог оружја, а којом је прекршено међународно право, истакавши да Немачка остаје у блиском контакту са САД и другим савезницима у вези са питањем како на то одговорити, преноси Ројтерс.

Истовремено, портпарол немачке владе је најавио да ће се француски председник Емануел Макрон састати с немачком канцеларком у четвртак у Берлину како би разговарали о низу питања.

Меркелова је у четвртак телефоном са Макроном разговарала о наводном нападу отровним гасом у Сирији, а касније је новинарима рекла да се Немачка неће придружити евентуалним војним ударима на Сирију.

Портпаролка немачког министарства спољних послова Марија Адебар рекла је да се Немачка сагласила са својим савезницима да употреба хемијског оружја не сме да прође некажњено.

Јасно је, навела је портпаролка, да хемијско оружје није у потпуности уништено у Сирији у процесу који је почео 2013. године.

Танјуг

посты:

Коментари: