Иако Кремљ још увек није упознат са предложеном законом о мерама као одговор на америчке санкције, са сигурношћу можемо да тврдимо да оне неће ићи на штету грађанима Руске Федерације, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Како је рекао, о приоритетима као што су интереси руског народа приликом доношења оваквих одлука је у више наврата говорио и председник Владимир Путин лично.

Упитан да ли је могуће да се национални интереси Русије мимоиђу са интересима руских грађана, Песков је рекао да ти интереси представљају „јединствену супстанцу“.

Поред тога, оценио је и да је интерес руских парламентараца како би се пружио одговор америчким санкцијама у потпуности оправдан.

„Савршено је јасно да посланици раде над питањима минимализације последице тих рестриктивних мера, као и на одговору на њих“, додао је.

Претходно је саопштено да су посланици руске Државне думе, предвођени председником Доњег дона руског парламента Вјачеславом Володином, предложили закон који би представљао одговор на антируску политику САД.

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;